05 August, 2011

Kontroversi Iklan Ramadhan 2011

*tengok & bandingkan*

Ini iklan Ramadhan 8TV yang dah ditarik balik. Aku rasa loser gila iklan ni.. hampeh.. cara penyampaian tak kena..memang patut pun menimbulkan kontroversi..


Iklan penuh yang ini..


Ini pulak iklan TV9..ada yang kata takde masalah.. ada isi tersirat.. ada yang kata tak melambangkan keberkatan bersahur..lepas tu iklan ni patut letak 18PA sebab orang dewasa je faham..kanak-kanak tengok entah apa dorang fikir.. aku pulak rasa macam ok je..tapi ye la..betul jugak dorang cakap tu..


OK. Habis iklan Malaysia.. Cuba bandingkan dengan iklan negara lain..

Ini iklan Ramadhan kat Singapura tahun lepas..simple & paling penting sangat bermakna.


Ini iklan dari negara kat Middle East kot.. lagi simple.. sekejap je iklannya tapi message sampai..


Kesimpulan,

Biar simple je tapi bermakna.. tak payah nak masukkan 1 Malaysia kalau lain jadinya, tak payah nak CGI bagai, tak payah nak bersaing sesama stesen tv iklan aku lagi best.. ok. Sekian.

0 comment (s):

>