24 July, 2011

Ciri-ciri follower.

Kadang-kadang follower yang banyak tidak menjaminkan trafik yang tinggi sebab mereka follow bukan sebab nak baca blog tapi sebab lain. Jadi anda follower yang macam mana?

Aku follow blog tu sebab,

(a) dia kawan aku
(b) aku suka isi kandungan blog tu, setiap kali dia update mesti aku singgah
(c) blogger tu famous, aku nak jadi tukang komen yang pertama setiap kali ada entri baru 
     sebab nak naikkan trafik blog aku.
(d) nak blogger tu follow aku balik sebab aku nak banyak follower
(e) nak promote blog aku, shout je tak cukup
(f) dia follow aku
(g) takde sebab aku memang suka follow
(h) semua di atas




Setiap orang ada sebab masing-masing, apa-apa pun boleh.

34 comment (s):

yui92 said...

none... haha aku follow sebagai menghargai blog tu... bg aku follower ramai ke sikit, yg penting bila bertambah walaupun 1, blogger tu mesti hepi =p=p

so sbb nak hepikan blogger lain. boleh?

[Reply]
Syarafi[skyforce331] said...

a dan b....hehe

[Reply]
Innanie | Ariffin said...

SY FOLLOWER b! SEBB SY SUKA ENTRY BERMANFAAT & SY SENDIRI CUBA HASILKAN ENTRY YG BAIK UTK FAEDAH BERSAMA!! AWAK MACAM MANA?

[Reply]
Alia Zaini said...

sy follower jenis
A & B kot.. =)

[Reply]
Alia said...

sy follower yg
A ngan B kot.. =)

[Reply]
Santri T.P.I.N.I said...

salam ziarah, sy mungkin dlm kategori B kot...hahaha

[Reply]
ADAM FIKRI said...

nice entry..mcm2 jenis follower kn...

[Reply]
POP said...

ehhe...a dan b..ehehe..famous tue laen citer..hahaha...

[Reply]
Siti hajarnaimah said...

Semua kat atas..hehe =)

[Reply]
asri (asrirayrock) said...

foolow... sebab blog nyer cantik tertarik ko memang cantik hahhahahah..

kadang-kadang tu foloww sesuka hati kekekekke

[Reply]
Amy A. said...

(b) sahaja..kadang2 tu mse tgk best, tp ble entry de xmenarik dah, delete..ok sgt kjm..(mungkin sbb tu follower sy sikit)lol

[Reply]
Cik Ct said...

sume di atas.. haha.. bkn pe, sy join dunia blog nie utk tmbah kwn.. blog ag best dr fb.. hmm

[Reply]
Roti Telur said...

aku follow sebab aku suka isi kandungan blog tu, dan dia follow ak kehkeh

[Reply]
Klik Aje ! said...

H

[Reply]
Idah said...

saya pilih b, c, d, e dan f.....semua nya kot....asalkan ramai dtg blog aku, janji aku rasa apa yg aku tulis dihargai.

[Reply]
adamainaa.com said...

G

[Reply]
fiq. said...

saya B dan F

hehe.....

[Reply]
Zul Fattah said...

aku ambik g.. haha..

[Reply]
Citarasa Rinduan said...

salam ziarah meck..

betuah kak dapat kenal dgn kamu..
kak suka blog yang syer sesuatu dgn pembaca.
tahniah, sbb tarik perhatian kak ayu

[Reply]
yazidy said...

(b) aku suka isi kandungan blog tu, setiap kali dia update mesti aku singgah
(f) dia follow aku

Ni je sebabnya.. mmg nampak klise.. nak buat camne.. huhu..

[Reply]
Meck said...

@yui92 bolehh!

[Reply]
Meck said...

@Innanie | Ariffin saya a & b heheh

[Reply]
Meck said...

@Amy A. hahaha samala

[Reply]
Meck said...

@Citarasa Rinduan terharu pulak baca..tq kak..

[Reply]
Meck said...

@yazidy haha ok ape..

[Reply]
Macam_Betul said...

aku follow camtu jer...heheh,, bila rasa syok, aku follow..

[Reply]
NADIAH KZAMAN said...

kalau orang tu follow, saya follow kembali..alahai, sombongnya lah if taknak follow org kan..lagi satu..due to her and his credibility in writing is a must to follow...let us write a great entry in our blog shall we? cheers....=)

[Reply]
syrupmasin said...

errmmm nk pilih yg mane ye :D

[Reply]
delarocha said...

follow untuk mengetahui pandangan orang lain mengenai kehidupan.

[Reply]
aimie amalina said...

waaaa..sume ciri2 kat ats tu ade kat saye gak sikit2..hehhe =p

[Reply]
aquatwins932 said...

let us b honest here.. saya a, f dan saya akan follow blog tu kalu saya masuk contest or segmen dia ;)

[Reply]
[sutera kasih] said...

B, F dan G hihi

entah, sy memang suka follow blog yg sy rasa best..hehe mana yg sgt best & ramah mesra alam, mmg akan masuk list blog utk dterjah sntiasa hehe

[Reply]
maszull said...

slm..pada mama semuanya pun okay sebab kita x boleh terlalu memilih dlm mencari kawan di alam maya ini kalau rasa nak ikut terpulang pd citarasa masing2...semuanya boleh diperolehi dr ke semuanya itu x kira apa2 pun...janji kita dpt berblogging sesama kita n ramai kenalan kn...:)

[Reply]
nineynur said...

setuju dengan yui92 :)

[Reply]
>