05 June, 2010

rachel corrie




Israeli warships were tailing a Gaza-bound aid boat Saturday just a few dozen miles (kilometers) from the blockaded Palestinian territory, determined not to let it reach Gaza despite international outrage over Israel's deadly takeover of another aid ship earlier this week.

By about 7 a.m. Israel time, troops still had not boarded the Rachel Corrie, when it was 25 miles (40 kilometers) from Gaza, said Free Gaza's lawyer, Audrey Bomse. Shortly after, the Free Gaza office in Cyprus lost contact with the ship, Berlin said.

source

emm.. rasanya dorang selamat kot tapi takkan sampai ke gaza.askar israel mesti escort dorang keluar balik..hmm let see..yang penting semua selamat..israel israel.. siapa buat dorang hebat?US. siapa buat bisnes dengan US?middle east. macam RPK cakap, semua orang hipokrit.. yang penting diri sendiri kaya.. tak boleh buat apa2 dengan kuasa besar ni.. selagi dorang tak buat apa2 tak guna la UN semua tu..

tapi paling tak faham,

1st pasal isu boikot kat malaysia ni. bila ada isu je McD tak ramai orang.. lepas tu penuh balik.. kalau nak boikot tak payah bermusim.. kalau bermusim bagus tak payah nak banyak cakap..

2nd group kat FB. memang sangat tak faham kalau kat dalam group tu orang maki hamun. huh macam lebih kurang je.eg, F*** *** israel. Allahhuakbar!, P***M** ... etc. banyak lagi. dengan alasan "aku tak biasa mencarut tapi dengan israel ni aku tak peduli" haih tak faham oarng macam ni.. kalau ikut hati semua orang marah.. buat malu je..

memang tak faham..

ni nak share pasal rachel corrie. dia ni student US aktivis Palestin yang mati sebab..



dia nak berhentikan bulldozer israel dari merobohkan rumah orang palestin ni.. tapi..





tak dipedulikan pun oleh israel yang kejam tu.. dia dilanggar..alasan dorang.. tak nampak.. padahal terang2 kot pakai baju oren tu.. doarng cakap lagi.. siapa suruh dia berdiri kat situ.. ish3.. tak tau nak cakap apa dah



paling sedih, kawan2 rapat dia pun tengok.. US pulak macam tu la..

RIP 1979-2003





0 comment (s):

>