28 August, 2012

Oppa Gangnam Style tu apa?

''Gangnam'' is a particularly affluent South Korean neighbourhood where debt-ridden neo-yuppies spend way more than they should. What Psy is doing, they say, is showing them just how ridiculous they are. - via
Dah dekat seminggu trending kat twitter, ada yang suka ada yang benci. Kepada yang benci tu, awak boring. Ketika taip post ni, dah ada 66 juta views di youtube dalam masa sebulan.

Ok straight to the gangnam point, lagu ni sebenarnya menyindir kehidupan orang-orang "kaya" di Gangnam. Sanggup jimat duit sebab nak nampak kaya. Ikat perut berhari-hari tapi depan awek belanja kopi starbucks. macam video tu, tunjuk konon perasan lepak kat tepi pantai, tapi sebenarnya kat playground je. Kalau kat Malaysia ni, macam orang-orang yang suka lepak kat KLCC or Pavi la, duit takde tapi sebab nak nampak grand, sanggup berjimat seminggu sebab nak berjoli 2 jam. Angkut DSLR sana sini, tangan kiri Iphone, tangan kanan Blackberry, tapi bila lunch order air suam je, diet katanya.

Macam ni lebih kurang untuk siapa-siapa yang tak faham tu. Nak lagi faham, baca wiki.

Sekarang banyak gila parodi Gangnam Style, ini paling best! Made in Malaysia brought to you by Fly Fm!

2 comment (s):

Redlomo said...

mcm mcm style skrg dah jadi trend dan ikutan ramai... www.redlomo.com :)

[Reply]
mikeyvio said...

ouh..bru tau apa tu gangnam style. cnfuse gak sbb td ustaz sy wat status kt fb ktanya lgu oppa gangnam stye 2 slh 1 posisi seks. trus sy jd musykil. =,='

[Reply]
>