01 September, 2011

Realiti Kita dan Facebook.

Zaman sekarang ni apa kita (ya aku pun sama) buat mesti fikir facebook. Macam dah set kat kepala shortcut untuk ke facebook. Betul tak? Kalau tak abaikan. Haha. OK. Ini situasi-situasi di mana kita akan ingat facebook.

Setiap kali ambil gambar 
"Cun ni jadi profile pic" atau "Uish cantik! Nak upload balik ni!"

Setiap kali pergi makan 
*sebelum* "Yeay hari ni makan Japan Garden"
*sedang* Ambil gambar makanan upload kat FB
*selepas* update status lagi "sedap gile sushi tadi!"

Setiap kali travel 
*sebelum* "Yahoo nak cuti kat Amazon, nak ambil gambar dengan Anaconda lepas tu nak upload"
*sedang* setiap kali ada pemandangan cantik "Stop! Kena ambil gambar kat sini! Mesti upload ni!"
*selepas* "Dah sampai airport..penatnya.. Amazon the best!"

Youtube. Jumpa lagu best
"Nak share lah.. mesti ada orang like jugak"


Setiap kali berjalan-jalan dan terfikir atau terjumpa benda best 
"Wow cool! *snap* share kat FB atau update status. Lepas tu excited bila orang like

[via]
Setiap kali tengok movie 
*sebelum* "Yey nak tengok movie YYY"
*selepas* "Bestnya YYY 5.5/5"

Setiap kali buka facebook 
*no notification* "huwaa takde orang ingat kat aku"
*20 notifications* "Uish banyaknya!" Berdebar-debar nak bukak sambil excited

[via]
Setiap kali tengok bola
*sebelum* "Go M.U kasi kalah Chelsea" 
*selepas (kalau menang)* "Yeay menang! Boo Chelsea!" 
*selepas (kalau kalah)* .............. tak update apa-apa

Setiap kali keluar lepak
*sebelum* "Tak sabar nak jumpa Ali, Minah & Abu" 
*selepas* "Seronoknya tadi! Love you guys!"

Setiap kali birthday...

[via]
BONUS

Setiap kali bercinta
*tengah hangat* 10 kali sehari update status dengan lirik lagu, syair dan segala-galanya yang jiwang
*putus* 20 kali sehari "tak guna punya olang! FUFUFU"

3 comment (s):

Asakura said...

betul....skrg nie, apa2 pun nk upload dlm fb,...semuanya nk jadi popular... :D

baju raya pun nk upload... hidup hanya berseronok je tahu... ish3...

selamat hari raya.... :D

[Reply]
Meck said...

heheheh selamat hari raya!

[Reply]
CIK PARO! said...

hahahhahahaha..
terkena kat batang hidung sendiri..

[Reply]
>