17 June, 2011

Kesan Filesharing kena block

  1. Semua remaja lepak kat luar je & duit cepat habis lalu menyumbang kepada ekonomi negara.
  2. Unifi, Streamyx rugi sebab mana ada orang nak internet laju sebab nak tengok facebook & baca online Metro.
  3. Filem KRU rugi.
  4. Rakyat dikaburkan dengan isu negara yang lain yang seratus ganda lagi penting sebab semua sibuk fikir cara macam mana nak unblock & protes.
  5. Semua orang takut website masing-masing kena hack padahal Anonymous taktau kewujudan website tu.
  6. Kantoi website kerajaan tak kuat sebab senang kena hack.
  7. Semua remaja tak kira kaum bersatu padu.
  8. Lepas ni  ada budget pulak untuk kos maintainance & upgrading.
  9. Cetak rompak semakin berleluasa.
  10. Kesihatan & alam sekitar bertambah baik dengan kurangnya penggunaan internet.

2 comment (s):

srikandimerah said...

well said mecko! tepat skali.. lanun cetak rompak lak yang kaya pasni

[Reply]
Meck said...

itulah. kita yang miskin

[Reply]
>