16 June, 2011

Tourism Malaysia buat fanpage RM 1.8 juta?! (Video)

Biar video ni ceritakan semuanya.


Lepas tu, ni pulak reply..

Deputy Tourism Minister James Dawos Mamit said this today in reply to a question from Anthony Loke (Rasah-DAP).

Each Facebook page cost RM293,072 — Cuti-Cuti 1 Malaysia, Citrawarna 1Malaysia, Karnival Jualan Mega 1 Malaysia, Festival Pelancongan Seni Kontemporari 1 Malaysia, Kempen 1 Malaysia Bersih and Fabulous Food 1 Malaysia.

The Citrawarna 1 Malaysia page has so far attracted 20,292 Facebook fans since it was launched on May 21.

Mamit said that the RM1.8 million included costs for designing, flash programming and coding, testing and debugging, uploading and launching the application, system server deployment and campaign management. (read MORE)

Jadi komen aku,


Lawak. Tak logik. Designing, programming apa ke benda? tu team Mark Zukenbek dah settlekan! Apa design yang ada pun, fanpage semua sama je. Kempen? kempen gaponya nak beribu.. share kat facebook, twitter sudah.. bukan nak kena print kat newspaper atau nak upah orang sebar flyer. Apa nak jadi la ni. Dahla 'peminat' baru 20,000++, fanpage Visit Penang lagi ramai 100,000++ tapi tak guna duit pun. (nak lagi baca SINI)

Nak lagi detail, baca SINI.

Klimaks - Paling best, dah masuk CNN iReport. Malu kawe..

Oklah. Taktau nak cakap apa lagi dah. Apa pun tak perlu pun jadikan ni isu politik. Kerajaan mana pun yang memerintah masih jugak LAWAK & TAK LOGIK untuk semua ni.

ps, dah la baru lepas block Mega Upload etc.. masalah-masalah. Apa nak jadi..

2 comment (s):

Q said...

perkara begini perlu ditanyakan secara terus kepada pak menteri. awat mahal sangat. takut songlap berlaku

[Reply]
Meck said...

tu dah jawab.tp x logik

[Reply]
>