29 December, 2010

summary cuti sem

1. bangkok

ok ni gambar-gambar makanan yang berjaya dihadam di bangkok.





banyak gila strawberry kat sana.. mana datang?? cuaca lebih kurang malaysia


aiskrim kelapa paling sedap di dunia

sotong ni buat aku langgar pantang. berbaloi. lagipun susah nak cari halal-halal


hmmm somtam restoran thai kat brunei lagi sedap


terlalu sedap sampai try buat kat rumah.. jadi la macam ni..

boleh tahan jugak la.. sedap

strawberry milkshake paling sedap pernah diminum sejak lahir


aiskrim digaul atas ais ( terpengaruh dengan cerita korea, baskin robin kat sana macam ni la)

lepas gaul jadila ini.. ok la.. tak la sedapppp sgt


pisang frozen dicelup coklat & kacang. kalau tak frozen lagi sedap kot

bandungggg


fakta mengenai bangkok
  • takde orang obesiti..semua fit belaka.
  • tourist punya la baaaaaaaanyak. rasanya kalah orang thai tu sendiri.
  • teksi warna warni menyala. paling banyak warna pink
  • mereka sangat mengangungkan sultan mereka. kat mana-mana ada gambar sultan & peralatan sembahyang
  • orang thai ni kreatif. eg, jual tshirt thailand.. macam-macam design ada. selalu kalau negara lain termasuk msia.. itu la design untuk 1 negara
  • banyak betul kek,waffle,crepe, aka dessert la.semua nampak sedap. bangkok ni la tempat paling banyak dessert setakat ni
  • suara mereka ni nyaring-nyaring. kalau nak master bahasa thailand kena nyaringkan suara jugak
  • brunei tak diiktiraf. nak tukar duit punya susah nak jumpa tempat yang nak duit brunei. lepas tu jumpa, rendah pulak tu. singapore tinggi pulak..padahal sama je currency. lain kali kena tukar $ singapore dulu
  • ok ni je ingat. ada lagi nanti tambah

2. kawan datang brunei

1st batch la yang melawat. tourist guide bukan saya. sebab rupa-rupanya taktau apa-apa pasal jalan/history brunei ni. bagi info pun salah.




3. sabah


poring & kundasang memang best. sejuk. tak payah nak airasia pergi oversea. KK macam biasalah, sejak tinggalkan sabah memang semakin maju. kalah negeri-negeri lain. shopping complex merata-rata & laku. pantai tetap biru.


4. main balik roller coaster tycoon. paling last main 2002/2004

rct2 lagi bgus dari rst1. tapi rst3 langsung tak bagus


5. jumpa kedai nak makan nasi ayam paling sedap. tapi 2x nak makan lagi 1.tutup.. 2.lepas tu nasi habis.. sebelum balik nak cuba lagi.


6. tumblr.

berjinak-jinak dengan tumblr. tapi sebenarnya tu untuk budak-budak je kot or orang beremosi or orang artistik. tapi kebanyakan orang yang difollow budak-budak yang belum matang. jadi malas nak unfollow, bye tumblr. ada masa jumpa lagi. hmm tapi kalau review movie best kat sana


7. berjaya puasa FB. inilah paling best.


8. tolong kakak buat christmas cupcakes untuk unty donna. terbaik






dah banyak kali makan, tapi resipi ni paling moist..


9. buat homemade ice cream & pizza

tak sempat gambar yang dah siap haha. habis! aiskrim ni cepat cair sebab takde chemical




10. BBQ western food kat rumah banyak kali.. mashed potatoes buat sendiri yang hebat


11.hang out dengan kucing


0 comment (s):

>