14 June, 2011

Cara sejukkan kereta yang berbahang panas (Video)

Tajuk yang agak panjang & lame, abaikan. haha.

Bila kita parking kat tempat tak teduh & masa tu panas terik. fuh. Kalau boleh tak nak masuk dalam kereta. Bukak pintu je, zuppp angin panas. Tu belum duduk lagi, macam kat spa (tak pernah pergi spa pun). Kita pun cuba macam-macam, terus pasang aircond no.4 (tak elok sangat kan), bukak tingkap keluarkan angin guna tangan, hempuk kerusi nak bagi hilang haba dan akhirnya takde perubahan, kita pun berserah, naik je kereta tu sambil merungut-rungut sampai kita tak sedar panas dah hilang.

Negare Jepun yang bijak akhirnya bagitau cara macam mana nak hilangkan panas. tengok & ikut. terbukti! (aku tak try lagi, tapi tengok video ni macam berkesan je)




...tapi mesti orang sekeliling pelik bila buat macam tu. apa susah? explain kat dia suruh buat sekali. Good job Nobita!

aku dapat tau kat SINI

4 comment (s):

Bos said...

thanks meck..hehe..dah cuba dah..memang berkesan..

[Reply]
naju said...

cayalah.. tp nnt tak rosakke pintu?

[Reply]
Meck said...

x rosak lah.hehe.jangan buat kuat sgt

[Reply]
Anonymous said...

tp kalau parkg tmpt sempit (most of parkg space mmg agk sempit pon), ssh la sket nk buat kn. (ok, org malaysia mmg byk merungut.) hahaha

[Reply]
>